Zidaria din BCA

In ultima perioada cumparatorii tin seama din ce in ce mai mult de calitatea produselor cu care construiesc. Normele de construire impun si ele folosierea materialelor de constructii eficiente si performante din punct de vedere energetic, iar zidaria din BCA respecta aceste norme.

Gasirea unui material de constructie rezistent, termoizolant, usor de folosit, care sa asigure in acelasi timp durabilitate constructiei reprezinta un obiectiv-cheie pe care il urmareste orice persoana atunci cand isi construieste o casa.

Oamenii au cautat de-a lungul timpului diverse modalitati de a imbunatatii calitatea materialelor de constructii. Astfel, s-a dezvoltat o noua tehnologie in ceea ce priveste productia de materiale de zidarie. La ora actuala, noile blocuri de zidarie BCA pun confortul si siguranta casei pe primul loc, fara a pune in pericol mediul inconjurator.

De ce sa utilizam BCA-ul?

Daca este utilizat corespunzator, iar grosimea peretilor exteriori este corecta, materialul de zidarie BCA are o eficienta energetica ridicata. BCA-ul este un foarte bun izolator termic. Asta se explica prin faptul ca are in sructura sa un continut ridicat de aer cu rol de izolator. Acest lucru ii confera un randament termic mult mai bun decat al materialelor clasice de zidarie.

Datorita capacitatilor termoizolatoare ale BCA-ului, cladirile construite cu acest material vor beneficia la interior de o atmosfera optima. Vom avea o temperatura constanta, fara variatii insemnate intre anotimpuri. Astfel spus, locuintele vor fi calduroase in timpul iernii si racoroase vara. Reducandu-se nevoia de incalzire iarna si de racire in sezonul cald, consumul de energie va fi redus semnificativ. Astfel vom avea costuri mai mici la intretinere. Eficienta energetica superioara face din acest material unul dintre cele mai eficiente de pe piata. Aduce persoanelor care isi construiesc case din acest material multiple beneficii si un nou tip de confort: cel de termorelaxare.

Printre calitatile zidariei din BCA se numara si versatilitatea. Datorita dimensiunilor variate, materialul de zidarie BCA poate fi utilizat pentru ridicarea peretilor exteriori sau interiori. Acesta poate fi utiliat cat si pentru diverse forme constructive: delimitarea unor zone/functiuni, construirea unor elemente de mobilier (biblioteca, rafturi pentru decoratiuni, dulapuri, mobilier pentru bucatarie etc.). BCA-ul este usor de prelucrat prin taiere, gaurire, frezare, iar instalatiile electrice si sanitare pot fi fixate rapid pe ziduri fara a inregistra pierderi. Diversitatea dimensionala si planeitatea fetelor BCA-ului permit punerea in opera a oricariei solutii arhitecturale dorite.

Avantajele utilizarii BCA-ului in zidarie

Avand o greutate mica, BCA-ul nu solicita structura sau fundatia cladirii, putad fi utilizat cu succes in cazul constructiilor moderne, multietajate. BCA-ul, prin propietatile sale mecanice, fac ca acest tip de material de zidarie sa fie alegerea perfecta pentru toate tipurile de constructii. Apoi, durablitatea si propietatile materialului se pastreaza pe toata durata de viata, fara sa fie afectate de conditiile meteorologice sau de procesele de imbatranire.

Un alt avantaj al BCA-ului este timpul scurt de punera in opera. Fata de alte materiale de zidarie, BCA-ul este mai usor de montat datorita formei pe care o are BCA-ul. Vom avea un timp de executie mai mic si cheltuieli mai reduse de manopera.

Rezistenta la incedii reprezinta inca o calitate care se regaseste la zidaria realizata din BCA. Ce face BCA-ul sa fie cu cel mai inalt grad de rezistenta la foc, sunt propietatile ignifuge, datorita compozitiei minerale pe care o au. Acestea previn propagarea flacarilor si nu emana gaze toxice sau fum, care pot pune in pericol viata persoanelor din cladire.

In plus, zidaria din BCA este un material ecologic. BCA-ul se fabrica doar din materii prime naturale, care sunt aproape inepuizabile, printr-un proces tehnologic eficient. Concret, intregul procedeu de fabricatie este ecologic, adica nu implica emanare de noxe care sa afecteze sanatatea oamenilor sau a mediului inconjurator. Materialul de zidarie BCA protejaza sanatatea familiei, dar si a generatiilor viitoare, printr-un consum economic si emisii reduse de CO2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *