Tendinte in design interior 2019

La inceput de an ne facem noi obiective, stabilim planuri de viitor si suntem curiosi sa aflam noile tendinte in design interior. Anul 2018 a fost un an cu accente de verde, pornind de la PANTONE care a stabilit „Greenery”, acel verde crud, drept culoarea anului, iar anul acesta cred ca ne asteptam la nuante mai curajoase.

Tendinte amenajari interioare 2019

Tendintele anului 2019 continua sitlul eclectic care a dominat nu numai anul 2018. De data aceasta, stilul eclectic este compus din fuziunea stilului clasic cu cel industrial. Stilul industrial este regasit mai ales la nivelul obiectelor decorative si accentelor. Il putem intalni la nivelul corpurilor de iluminat, la nivelul confectiilor metalice care despart incapari sau la nivelul textilelor, dar mult mai putin decat stilul clasic.

Tendinte amenajari interioare pentru bai si bucatarii

La nivelul bailor si bucatariilor, placile ceramice care se vor intalni cel mai des anul acesta vor fi cele de tip terrazo. Vor fi placile mici de tip subway dar intr-o interpretare a lor de tip chevron. Se va mai intalni atat la nivelul placilor ceramice dar si la nivelul intregului design de interior amestecarea texturilor de aceiasi nuanta.

interpretare de tip chevron

Ce inseamna ethno-minimalism-ul in amenajarile interioare?

Anul 2019 se marcheaza prin culori calde dar totodata cu tendinte de violet. Daca vorbim despre restaurante, baruri sau cluburi un mare impact il are conceptul. In ultima vreme si-a gasit calea tendinta ethno-minimalism-ul. Aceasta tendinta se refera la un minim de forme, minim de culori, atentie la detalii, dar totodata si cu o tenta cu detalii locale (detalii artizanale).

ethno-minimalism

Pentru 2019 se anunta a fi un an al contrastelor. Peretii si tavanele vor contistui elemente principale ale amenajarilor interioare. Pentru bucatarii vom folosii culori puternice, de exemplu culoarea ultraviolet in combinatie cu culorile inchise. O alta tendinta pentru 2019 o va constitui mixul de elemente metalice.

Culorile anului 2019 sunt puternice, vii si pline de personalitate. O tendinta a anului 2019 este utilizarea elementelor vegetale atat in pattern-uri pentru textile si tapet. Chiar si pe mobilier se folosesc mult imprimarile. Elementele de vegetatie artificiala si naturala sunt foarte prezente in majoritatea spatiilor.

In design-ul interior vorbim despre spatii cu foarte multa personalitate. Fiecare spatiu este unic si individual si este o sinteza a unei atmosfere create din decortiuni, jocuri de textil si mobilier.

Din punct de vedere cromatic, 2019 prezinta mixuri de gri, maro, galben, pattern-uri florale, accentele metalice sunt in continuare in tendinte. Mobilierul este definit de linii simple, piese de lemn lucrate manual, accente din piele si catifea si structuri metalice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *