Sfaturi pentru renovarea apartamentului

Pasii pe care trebuie sa ii urmati atunci cand va renovati apartementul si ce trebuie sa luati in calcul cand evaluati renovarea apartamentului.

Pasul 1 – obtinerea autorizatiilor

In primul rand pentru a putea incepe o renovare ca la carte aveti nevoie de autorizatii. In ultima vreme toata lumea simte nevoia de expansiune. Daca nu poate sa isi mareasca numarul de camere atunci le mai mareste pe cele existente. Pentru a realiza acest lucru aveti nevoie de un certificat de urbanism care se obtine de la primarie cam in decurs de o luna. In acest timp puteti sa va luati toate avizele necesare modificarilor pe care doriti sa le faceti.

Pasul 2 – evaluarea apartamentului inainte de renovare

Dupa ce cadrul legal l-ati finalizat incepe munca proprou-zisa. Evaluati starea tuturor instalatiilor casei dumneavoastra si vedeti care sunt in stare buna de functionare. Evaluati instalatiile care necesita reparatii si care necesita schimbare. Dupa ce ati stabilit toate aceste detalii impreuna cu o persoana care se pricepe in domeniu, preferabil chiar autorizata chemati firma care se va ocupa de amenajare.

Pasul 3 – stabilirea programului de lucru

Important este sa va luati concediu atunci cand incepe renovarea apartementului deoarece nu puteti risca sa se joace table in casa dumneavoastra cat nu sunteti in spatele muncitorilor.

Pasul 4 – stabilirea cerintelor propietarului

Asigurati-va ca toate cerintele dumneavoastra sunt bine stabilite si intelese de catre persoana care va lucreaza. Stabiliti in scris daca se poate pentru a nu avea probleme de neintelegere dupa aceea. Si tineti minte: orice este posibil atat timp cat dumneavoastra va doriti asa si nu altfel.

Nimeni nu va poate spune ca nu se poate sau ca nu se face asa atat timp cat dumneavoastra asta va doriti sau asa va place. Daca cineva va spune astfel, inseamna ca trebuie sa va orientati spre altcineva.

Pasul 5 – cumpararea materialelor

Cumparati materialele de unul singur. Nu va lasati dusi de mesteri ca va ajuta ei sa cumparati materiale mai ieftin. Deobicei de unde va recomanda ei sa cumparati nu primiti garantie si nici nu va poate asigura nimeni de calitatea materialelor. In plus, comparati pe percurs nu totul odata daca nu doriti sa ramaneti cu o parte din materiale neatinse din motive de inutilitate, pe care ulterior le veti da muncitorilor care cu siguranta se vor oferi sa va „scape” de ele.

Pasul 6 – puneti cat mai multe intrebari

De fiecare data cand nu intelegeti de ce un lucru se intampla asa si nu altfel intrebati. Nu este nici o rusine sa intrebati, astfel ca veti putea fi lamurit cum e bine si cum nu, avand posibilitatea sa va verificati personalul daca lucreaza corect.

Pasul 7 – relatia cu muncitorii

Nu incercati sa acordati bonusuri mesterilor, si nu le dati nimic de baut in afara de apa sau suc. Acestia ar putea sa se invete si sa le placa sa fie musafirii dumneavoastra. Atat timp cat ati stabilit un pret va achitati la sfarsit pentru toata munca lor, nu si pe parcurs, pentru ca astfel s-ar putea sa va treziti ca ati cheltuit dublu decat era initial planificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *