MANUSI DE UNICA FOLOSINTA – SANATATE SI SIGURANTA LA LOCUL DE MUNCA

Stii cat de importante sunt manusile de unica folosinta si ce rol esential au pentru tine si cei din jur?

Indiferent ca lucrezi in domeniul medical, beauty sau industrial, trebuie sa le folosesti pentru a fi protejat de anumiti factori ce iti pot infulenta starea de sanatate. Insa, asta nu e tot: o pereche de manusi de unica folosinta te ajuta sa eviti contaminarea cu bacterii si substante la locul de munca.

Manusile de unica folosinta au devenit o caracteristica de zi cu zi a vietii profesionale, in masura in care locul de munca impune o conduita riguroasa de protectie. Ele au tot felul de culori, in timp ce materialele din care sunt confectionate au inceput sa fie din ce in ce mai variate.

Folosirea unei perechi de manusi de unica folosinta nu reprezinta doar o masura secundara de protectie la job, din contra, pentru unii dintre noi este o actiune obligatorie pentru a nu ne pune in pericol sanatatea si integritate in viata profesionala.

Din pacate, pentru un produs care impartaseste un nivel atat de ridicat de intimitate cu viata noastra profesionala, in mod surprinzator putini dintre noi isi dau interesul pentru a le intelege scopul si modul prin care o pereche de manusi de unica folosinta este, cu adevarat, prima noastra linie de aparare.

De la manusile de unica folosinta asteptam, adesea, sa ne ofere protectie personala impotriva chimicalelor si resturilor biologice. Cum satisfac ele nevoia de protectie impotriva riscurilor si ce impact au materialele acestora asupra factorilor de risc?

Intelegerea eficacitatii materialelor unei perechi de manusi de unica folosinta este foarte importanta, ca parte a evaluarii generale a nivelului de risc. Dar, functia de aparare a manusilor de unica fololsinta este influentata de mai multi factori: materialul si modul de utilizare. 

Materialul determina scopul si rezistenta, in timp ce modul de utilizare este un factor decisiv in pastrarea unei bune conduite la serviciu.

CATEGORII DE MANUSI DE UNICA FOLOSINTA

In functie de domeniul de activitate,  manusile de unica folosinta se impart in: manusi latex, manusi din vinil, manusi nitril.

Manusile latex sunt potrivite pentru consultatii si examinari, sunt indispensabile pentru cadrele medicale si pentru restul personalului medical, insa acopera un spectru larg al domeniilor de activitate, putand fi folosite in vaste joburi si activitati, atat industriale cat si domestice.

Manusile din vinil reprezinta alternativa pentru persoanele alergice la latex, in timp ce cele din nitril sunt mai confortabile ca restul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *