Lenjerii de pat

Lenjeria de pat este un factor important care contribuie la somnul tau. Cu totii dorim sa avem un somn cat mai odihnitor si cat mai sanatos, iar pentru asta va prezentam patru caracteristici de care trebuie sa tinem cont atunci cand cumparam lenjerii de pat.

1. Dimensiunea

Inainte sa alegi o lenjerie pentru pat trebuie sa ai dimensiunile saltelei de pat, a pernelor si a pilotei. Unele saltele, perne si pilote au o eticheta pe care sunt specificate dimensiunile. Daca nu exista aceea eticheta, ia un metru si incepi sa masori. Dimensiunile de care ai nevoie sunt lungimea si latimea. Daca optezi pentru un cearceaf de saltea cu elastic ai nevoie sa masori si grosimea saltelei.

Cand alegi cearceaful pentru pat, acesta trebuie sa fie suficient de mare pentru a putea fi bagat sub saltea. Un cearceaf cat dimensiunea saltelei nu il vei putea baga sub aceasta, iar pe timpul noptii iti va creea disconfort.

Cearceaful pentru pilota trebuie sa fie si el mai mare decat pilota, pentru a permite introducerea acesteia in cearceaf fara a se creea imperfectiuni si a nu aduna pilota intr-unul din capetele cearceafului.

Pentru un somn cat mai odihnitor fetele de perna trebuie sa fie alese cu 4-5 cm mai mari decat pernele. Pernele au nevoie de spatiu pentru ca acestea au modificari din cauza greutatii capului.

2. Tipul de material

  • materiale naturale (bumbac, matase, in, bambus)
  • materiale sintetice
  • combinatii de materiale

Cele mai bune lenjerii de pat sunt cele din materiale naturale. Aceastea ofera o buna circulatie a aerului, iar corpul nu mai transpira atat de mult. Printre cele mai cumparate lenjerii de pat se numara lenjeriile de pat din bumbac. Pretul lor este rezonabil iar calitatea foarte buna. Pentru cei cu pretentii mai ridicate exista lenjerii de pat de lux fiind confectionate din materiale de calitate superioara (bumbat satinat, bumbac egiptean, bumbac Damasc sau din bambus).

Lenjeriile de pat confectionate din materiale sintetice nu sunt recomandate. Desi sunt considerate ca lenjerii de pat ieftine, acestea nu sunt foarte prietenoase cu pielea umana si nu permit o buna circulatie a aerului, ducand astfel la o transpiratie excesiva.

Combinatia de materiale naturale si materiale sintetice in confectionarea lenjeriei de pat, este o altfernativa la lenjeriile de pat sintetice. Acestea ofera o mai buna circulatie a aerului si sunt mai calitative decat lenjeriile de pat sintetice, dar nu la fel de bune ca lenjeriile de pat din bumbac.

3. Culoarea si imprimeurile

Atunci cand cumparam o lenjerie de pat, primul lucru la care ne uitam este aspectul. Sa aiba un design placut, sa aiba culori apropiate de cele din camera si sa fie pe stilul nostru. In ultima perioada o foarte mare crestere in vanzari o au lenjeriile de pat 3D, acestea iti dau impresia ca imprimeul este unul adevarat.

4. Componenta setului

Marea majoritate a lenjeriilor de pat au in componenta 4 articole (cearceaf de pat, cearceaf de pilota si 2 fete de perna). Exista si seturi mai complexe in care gasim mai multe fete de perne sau o cuvertura pentru pat. In unele magazine componentele dintr-un set de lenjerie de pat pot fi cumparate separat.

Sfaturi despre lenjeriile de pat

1.Alege o lenjerie de pat fabricata din materiale naturale.

Avantajele unei lenjerii fabricate din materiale naturale sunt ca iti ofera o circulatie mai buna a aerului si acestea pot fi utilizate atat pe anotimpul rece cat si pe cel cald.

2.Spala lenjeriile de pat inainte de utilzare

De ce se spala lenjeriile inainte de utilizare? Pentru ca producatorii folosesc diferite substante chimice pentru a oferi un aspect cat mai placut al lenjerie de pat. Unele lenjerii de pat, pot lase urme de culoare pe salteaua de pat si pe suprafata corpului, de accea este bine sa o spalam inainte de utilizare.

3.Citeste intructiuniile de ingrijire ale lenjeriei de pat

Nu vrei ca o lenjerie de pat, abia cumparata, sa se strice dupa prima spalare sau utilizare.

Recomandari lenjerii de pat ieftine si de calitate:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *