Izolatie termica, izolatie fonica si hidroizolatii

Izolatie termica, izolatie fonica si hidroizolatii: placi de polistiren si vata minerala.

Daca vreti sa scapati de zgomotele din exterior produse de masini, motociclete, oameni sau de lucrari publice si vreti ca macar in casa dvs. sa fie liniste si sa va puteti relaxa si odihni, cu o buna izolatie fonica o puteti obtine. Izolatia fonica se poate aplica atat la case cat si la apartamentele de la bloc. Cu atat mai mult daca vreti sa dati petreceri si nu vreti sa deranjati toti vecinii din bloc.

Daca cheltuiti prea multi bani cu incalzirea apartamentului sau a casei, o izolatie termica buna ar scadea drastic cheltuielile. De asemenea puteti scapa si de infiltratii ale ape si de igrasii.


Izolatii fonice – materiale de izolatie

Vata minerala este cea mai indicata pentru a obtine o izolatie fonica de calitate. Vata minerala, pe langa o buna izolare termica are si un rol important de izolare fonica. Cu ea puteti astupa si gaurile din pereti. Comparativ cu alt materiale de izolatie, spre ex. placile de polistiren, care se folosesc mai mult pentru izolarea termica, vata minerala este mult mai buna pentru izolatia fonica, cu toate ca este putin mai scumpa.

Dupa aplicare, acest material de izolatie poate fi usor acoperit cu placi de rigips. Daca ascultati muzica sau va uitati la un film si aveti un sistem Hi-Fi si vreti sa obtineti un sunet cat mai de calitate este indicat ca aceste placi de rigips sa fie prevazute cu gauri.

Termoizolatii si hidroizolatii – materialele de izolatie

Izolarea termica se realizeaza prin aplicarea unor materiale speciale care opresc infiltrarea apei penrtu a evita formarea igrasiei si nu intretin arderea. Aceste materiale de izolatie se folosesc atat antru peretii de la exterior cat si pentru cei din interiorul locuintei.

Unul din cele mai bune materiale izolante este vata minerala. Aceasta se gaseste in magazinele de specialitate sub forma de rulouri, saltele sau placi termoizolante. Ele pot fi folosite si pentru o mai buna izolare a usilor si ferestrelor dar si pentru mansarde si poduri.

Placile termoizolante, sau placile de polistiren sunt tot o varianta a vatei mineale dar sunt mai des intanlite la hidroizolatii si deoarece sunt mai rezistente la conditiile meteo, ele sunt indicate la izolatiile exterioare. Placile de polistiren sunt de doua feluri: expandat si extrudat. Acestea sunt mai ieftine decat vata minerala si sunt mult mai usor de montat, de aceea sunt indicate pentru suprafete mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *