Dormitor pentru tineret

Ce se intelege prin ”Dormitor pentru tineret” ?

In orice casa exista un dormitor pentru tineret, deoarece, un adolescent apreciaza dormitorul ca fiind singurul loc al lui. Un dormitor, in special daca este vorba de dormitor pentru tineret este adus la rangul de paradis sigur, atat de catre adulti, dar si de catre tineri, intr-o masura mai mult sau mai putin egala.

Ce isi doresc tinerii de la un dormitor

Tinerii si adolescentii, adesea, se refera la dormitorul lor asigurand ca tot ceea ce tine de propriul dormitor, emite caldura si liniste atat fizica, dar si psihica. Inidferent ca spatiul pentru tineret este ordonat si impresionant, cu hainele impachetate si cartile aranjate deasupra biroului, sau se face referire la un dormitor pentru tineret cu aspect dezorganizat, camera adolescentului are multe din el.

Acolo el traieste emotii de toate tipurile, studiaza, se odihneste si se pregateste pentru viitor. In acel spatiu pentru ei, adolescentii danseaza pe muzica preferata, apoi impartasesc sentimentele pe care le nutresc fata de camera lor, ce se intampla acolo si cat de fericiti sunt sa aiba propriul dormitor.

Ce trebuie sa luam in considerare atunci cand ne gandim la un dormitor pentru copii

Cand ne gandim la dormitor pentru tineret, trebuie sa asociem camera adolescentului cu trairi infinite, ganduri, realizari, esecuri, adica, trebuie sa concepem spatiul adolescentului prin prisma lui, un sanctuar departe de parinti, frati si prieteni.

In propriul dormitor, adolescentul deblocheaza treptat cate o parte din omul care va deveni maine, reuseste sa intipareasca in peretii camerei sale o poveste unica, speciala si plina de emotii, povestea lui de azi, de maine si pentru totdeauna.

Un adolescent intotdeauna va considera ca acel dormitor pentru tineret reprezinta drumul spre propria identitate, diferita de restul membrilor familiei si de restul prietenilor lui, prin varietatea personala de amintiri si momente traite, gandite sau resimtite acolo. In spatiul pentru tineret, adolescentul isi poate pastra posterele preferate, colectiile de cd-uri cu muzica sau filme, de asemenea, isi poate alege singur culoarea peretilor, precum si mobila de dormitor pentru tineret care sa-i reflecte personalitatea.

Un dormitor pentru tineret trebuie sa fie practic, in special datorita faptului ca adolescentii au multe examene si o buna organizare este imperios necesara in promovarea acestora. Este bine ca dormitorul sa fie decorat in stilul adolescentului, astfel incat acesta sa simta note personale in spatiul sau.

Aceasta idee se refera la diferite aspecte, de exemplu graffiti, un mod datorita caruia adolescentul scapa de stres, exprimandu-se prin pictura, si reusind astfel sa isi manifeste trairile in dormitorul sau, ceea ce va face trecerea lui spre maturitate, mult mai usoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *