Cum ne alegem acoperisul casei

Acoperisul casei este una din principalele componente a unei case si are trei roluri: unul de a proteja impotriva fenomenelor naturii, unul de a izola termic locuinta si un rol estetic.

Magazinele de specialitate ne ofera o gama foarte larga de materiale pentru acoperisuri, unele clasice cum ar fi tigla ceramica sau metalica, olane sau unele mai moderne cum sunt cele din fibra de sticla sau sindrila bitumnoasa.

Ce tip de acoperis alegem?

Unul dintre cele mai bune materiale pentru acoperisuri este tigla ceramica. Aceasta prezinta o rezistenta foarte mare la ploaie, murdarie, socuri, temperaturi foarte mari sau foarte mici si se usuca foarte repede.

Acoperis din tigla ceramica sau metalica

Tigla ceramica are o durata de viata foarte mare putand rezista chiar si 100 de ani fara prea multa intretinere. Pentru tiglele din beton va puteti alege dintr-o varietate mare de culori. Dezavantajul tiglelor din ceramica sau beton este ca au o greutate foarte mare si se pot desprinde si aluneca daca se formeaza gheata pe sub ele.

Tiglele metalice au o greutate mult mai mica sunt mult mai fexibile, se monteaza foarte usor. Dezavantajele tiglei metalice sunt ca nu au durata de viata foarte mare si necesita ingrijire priodica: grunduire si vopsire.

Acoperis din tabla

Acoperisul din tabla prezinta foarte multe avantaje. Se monteaza foarte usor, are o greutate foarte mica, rezista foarte bine la intemperii si poate fi vopsit in orice culoare doriti. Daca tabla este din otel aceasta este mult mai rezistenta la lovituri, la coroziune si la temperatura. Acoperisurile din tabla au un sistem de prindere foarte bun si riscul desprinderii este minim.

Sindrila bituminoasa este un material modern folosit la acoperisuri. Aceasta prezinta urmatoarele avantaje: Sindrila se monteaza foarte repede si usor, nu este zgomotoasa, este rezistenta la apa si la foc si se gaseste intr-o varietate mare de culori.

Acoperis din fibra de sticla

Un alt material modern folosit la acoperisuri este fibra din sticla. Ea imita foarte bine tigla traditionala, si este rezistenta la foc. Fibra din sticla are un aspect foarte frumos si se gaseste intro varietate mare de modele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *