Cele mai folosite materiale de constructii

Este o adevarata problema sa cumparam materiale de constructii atunci cand dorim sa ne amenajam interiorul sau exteriorul locuintei. De fiecare data uitam cate ceva si trebuie sa facem numeroase drumuri pana la magazin. Sa nu mai vorbim de situatiile cand megem sa cumparam materiale pentru constructia unei integi case – nici nu stim de unde sa incepem si unde sa terminam.

Cele mai folosite materiale de constructii

Cele mai folosite materiale de constructii in cazul constructiei unei case sunt betonul armat si caramida. Cu toate acestea, vom intani case construite atat din lemn cat si din placi sintetice. Mai ales in cazul cabanelor sau facilitatilor comerciale, alegerea materialelor de constructii tinde sa devina o dilema intre placi sintetice si lemn. Aceste doua materiale costa mai putin si sunt destul de rezistente. Pot fi montate relativ usor, constructia totala durand mult mai putin decat in cazul unor case de caramida. Cu toate acestea, fundatiile tot trebuie turnate, si in cazul lor se va folosi betonul. Fara o fundatie stabila, primariile nu dau acordul constructiei unei cladiri.

Cele mai folosite materiale de constructii pentru amenajarile interioare

In cazul amenajarilor interioare, se folosesc de obicei placile de rigipis, deoarece sunt foarte usor de montat si designul este flexibil. Din placi de rigips se pot amenaja pereti falsi sau chiar capitona cei existenti. Ele servesc si drept suport in cazul montarii spoturilor luminoase interioare sau a remodelarii incaperilor. In special in cazul locuintelor de la bloc, rigipsul este materialul de constructie cel mai folosit.

Daca doresti sa sa demarezi un proiect de constructii, de obicei vei primii intructiuni in ceea ce priveste materialele de constructie necesare de la firma de constructii pe care o alegi pentru colaborare. Daca insa proiectul este mai mic sau nu doresti sa apelezi la serviciile unei firme, va trebui sa stii singur de ce fel de materiale ai nevoie pentru planurile tale. Trebuie insa sa tii minte cateva reguli de baza. Casele ce sunt construite din lemn sau placi sintetice nu sunt atat de rezistente in timp ca cele clasice.

In marile orase, casele sunt inca construite din caramida sau beton. Aceste materiale permit realizarea unor proiecte de amploare si adauga un plus de flexibiliate design-ului. Rezistenta crescuta a caselor de caramida precum si izolarea termica mai buna, le face sa fie inca prima alegere a oamenilor. Desigur, si casele construite din alte materiale pot fi izolate termic folosindu-se diverse metode consacrate.

Cele mai folosite materiale de constructii pentru izolari exterioare

Materialele folosite in cazul unei izolari exterioare a peretilor sunt de obicei cele ce urmeaza a fi prezentate. Dupa curatarea peretelui, se adauga un start de placi de polistiren de marimi variate in functie de expunerea peretelui la intemperii. Peretii mai expusi vor fi capitonati cu placi mai groase sau sub placi se poate plasa un start de vata de sticla. Peste placile acestea se adauga un alt strat, de data asta de rigips, format tot din placi. Placile de rigipis pot fi fixate prin foarte multe metode. Cea mai potrivita metoda in cazul dumneavoastra va fi sugerata pe loc de constructor in functie de necesitatile dumneavoastra. Daca montarea acestora se face pe exterior, se va adauga un strat in plus de tencuiala si abia apoi se va finaliza zugraveala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *