Stiluri de design de case din jurul lumii

Stiluri de desing pe glob, atribuite fiecarui popor, s-au dezvoltat de-a lungul timpului. Popoarele si-au impus stiluri de design de diferite, culori reprezentative si materiale care ii avantajau in raport cu clima. Afla in articol ca tip de case si stilurile de desing gasim in jurul lumii.

Case tribale

Casa nomad in forma de cupola a Tribului Atr – Eritrea
De departe, oamenii traiesc ca namazii in Valea Marelui Rift. Casele lor au denumirea de Bulla si sunt niste cupole compacte in forma e casa, usor transferabile. Casa este facuta din paie, fapt e o face usor de transportat.

Orasul Vechi – Sana’a, Yemen
Numele acestei cladiri inseamna castel de piatra si a fost cosntruitat in 1930. Aceasta cladire inalta este facte din caramizi si are ramele ferestrelor vopsite in alb. Caramizile sunt facte dintr-un amestec de lut, pamant si paie si se pot pastra mai bine de 500 de ani.

Stiluri de desing si culori diversificate

Usa Tribului Ndebele – Africa de Sud
Femeile ndbele vopsesc in culori diverse modelul geometric original al peretilor casei. Aceste modele reprezinta felul lor de a se exprima si este trnsmis de la mama la fiica. Au simt artistic si al frmusetii deosebit, care este exprimat si in hainele lor traditionale.

Casele din stuf ale tribului Uros – Lacul Titicaca, Peru
Lacul Titicaca se afla la aproximativ 400m deasupra nivelului marii. Aproximativ 2000 de oameni din Uros traiesc in cca 50 de insule artificiale din stuful plutitor din lac. Ei traiesc din pescuit si turism. Insula, barcile si sunt din stuf, astfel ca stilul de casa este conceput tot din stuf. Ei trebuie sa stranga sa le acopere cu stuf proaspat o data la cateva luni, intrucat trestia veche se degradeaza. Oamenii din Uros au inceput sa traiasca in acest fel atunci cand au scapat de armata spaniola, acum aproximativ 500 de ani.

Case conice

Tepee – Alberta, Canada
Tepees sunt casele transferabile in forma de conuri ale native americanilor, care se muta din loc in loc pentru a trai din vanatoare. Atunci cand se muta, isi cara polii pe cai. Casele au o inaltime cuprinsa intre 3.5 si 5.5 metri si au o teava ca cea de esapament care trece prin centrul casei. Casa este acoperita cu piele de bivol. Astazi, ei folosesc material de campus in schimb si isi expun aceste case doar atuncic and are loc un festival specific.


Stil de casa conica

Casele cu rame din lemn – Rheinland-Pfalz, Germania
Casele cu rame din lemn sunt oarte populare in Germania. Sunt folosite caramizi pentru pereti, care apoi sunt vopsite pentru a le intari si pentru a le face sa reziste chiar si cateva sute de ani. Ramele din lemn le ofera posibilitatea de a avea mai multe ferestre.

Design in alb

Casele Albe – Insula Santorin, Grecia
Stilul de desing in insula SanIntrarea in Insula este plina de case albe care se intend pe faleza. Insula a fost candva un Vulcan activ, iar eruptia din jurul anului 1500 i.Hr. a creat aceasta forma unica a insulei.

Albul de Santorini

Cueva (casele subterane) – Andalucia, Spania
In Andalucia, sudul Spaniei, in casa subterana Cueva, se poate pastra o temperature scazuta chiar daca afara sunt peste 40 de grade Celsius si poate mentine caldura inaunru pe durata iernii.

Albuul de Andalucia

Casa Sami (Tribul Lap) – Rovaniemi, Finlanda
Sami, oamenii din nordul Finlandei sunt nomazi si-au impus propriile stiluri de design. Astfel, ei isi muta casele pe timpul verii si al iernii. In casele lor albe, care sunt facute din lemn si lut, folosesc focul pentru a se incalzi. Vara, traiesc in case transferabile care seaman cu cele ale native-americanilor.

Afla ce casa si ce stil ti se potriveste, in sectiunea de proiecte casa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *