Amenajare baie la bloc sau la casa

In acest articol va vom prezenta cum ne putem amenaja baia in functie de preferinte si necesitati.

Nimic nu este mai important decat sanatatea. Si cum trebuie sa avem grija de ea, avem nevoie atat de confort si relaxare, dar si de o igiena bine pusa la punct. Si cum igiena este foarte importanta in privinta sanatatii si ne ajuta sa „tinem departe” de noi diferite boli.

Principalele instalatii sanitare de care nu trebuie sa duca lipsa nimeni sunt dupa cum bine stiti, cada cu dus, wc-ul si chiuveta. Toate aceste vin la randul lor cu alte componente. In momentul in care instalatiile sanitare trebuie inlocuite pot da mari batai de cap celor mai putin informati. Desigur, se poate apela la personalul magazinul din care achizitionam aceste produse pentru ca de obicei ei ofera si servicii de montaj. Uneori vanzatorii ofera montaj gratuit daca achizitiile depasesc o anuminta valoare. Insa, este bine ca fiecare dintre noi sa stie macar minimul in legatura cu aceste instalatii.

Cand vine vorba de inlocuirea vechilor instalatii sanitare, toti ne dorim acelasi lucru, sa imbunatatim confortul si sa ne achizitionam numai lucruri de calitate. Asta inseama ca trebuie sa scapam de cada veche de fonta ce provine din anii ’80, de cand a fost blocul construit. Poate ca numeroasele solutii de curatare si luciu inca o mai fac sa para apta de a-si indeplinii functiile, dar adevarul este ca timpul ei s-a dus demult. Mai ales pentru ca in ziua de astazi putem cumpara o cada noua la un pret foarte scazut, asta si datorita faptului ca nu toate sunt facute din fonta, ci din inlocuitori.

Cada sau cabina de dus?

Cand cumparam o cada ce nu este de fonta, trebuie sa stim ca instalarea ei va fi foate usoara. La fel ca montatul unui birou. Pur si simplu o plasam in locul celei vechi , pe picioare de sustinere ce ne sunt livrate din magazim impreuna cu ea. Este recomandat insa sa o incercuim cu un mic „zid” de beton sau doar din placaj, pentru a o proteja si a o stabiliza pe locul respectiv. Fiind mult mai usoara, aceasta cada se poate deplasa in timp sau chiar prabusi daca nu este fixata bine si o greutate mare actioneaza asupra ei.

Daca dorim o cabina de dus, transportul va fi mai dificil, pentru ca majoritatea componentelor sunt casante. Dar de acest transport se ocupa firma ce o livreaza. Apoi, peretii ei se fixeaza unul intr-altul cu usurinta, de obicei cu niste dibluri speciale.

Daca spatiul va permite, puteti opta pentru un jacuzzi. Gradul de confort al acestuia este mult mai ridicat decat cel al unei cazi.

Alegerea chiuvetei si a wc-ului

Cand vine vorba de instalarea unei chiuvete si a unui WC, cateva unelte speciale sunt necesare si macar minumul de cunostiinte in domeniu. Riscati sa spargeti o teava sau sa inundati fara voie toata casa daca nu aveti cunostiintele necesare. In primul rand, inainte de a incepe sa demontati ce era vechi, opriti apa, atat cea calda cat si cea rece.

Daca stati la bloc, nu e suficient sa o opriti de la apometru, mai ales in cazul schimbului wc-ului, pentru ca de obicei apometrele sunt situate dupa cotul de tevi ce duce la WC. In acest caz, va trebui sa o opriti de la subsolul blocului, pentru intreaga coloana. Apoi, cu cateva chei tubulare si un patent veti reusii sa demontati vechile accesori si sa le montati cu grija si fara a forta pe cele noi. Daca ati schimbat si piciorul wc-ului, tineti minte ca acesta trebuie fixat de pardoseala cu un adeziv special sau chiar cu ciment.

Toate instalatiile sanitare necesita reparatii in timp. Acestea trebuie facute de indata ce se deterioreaza, nu trebuie asteptat pana ce ajung sa nu mai poata fi folosite, ci doar schimbate.

Cand va alegeti instalatiile sanitare, calitatea lor este foarte importanta, insa nici confortul acestora nu trebuie pierdut din vedere. Baia este o incapere folosita destul de des pe parcursul zilei de toti membrii familiei si acestia merita sa se bucure de cat mai mult confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *