Alegerea unui geam termopan

Alegerea profilului unui geam termopan

Profilul unui geam termopan are in structura sa camere de aer. Aerul reprezentind un bun izolator termic si fonic. Pe piata exista in prezent profile cu 3, 4 sau 5 camere de izolare. Alegerea profilului se face in functie de incaperea unde va fi montat geamul si de amplasarea apartamentului.

Daca zona in care se afla geamul este supusa mai multor intemperii, se recomanda alegerea unui profil cu cinci camere. Profilul cu cinci camere se recomanda si la incaperile cu geamuri de dimensiuni mari, precum camere de zi sau dormitoare, dar si la case. Profilele cu trei si patru camere sunt eficiente la rindul lor si asigura o izolatie termica foarte buna, ele fiind recomandate in special pentru bucatarii si bai.

Alegerea sticlei la un geam termopan

Alegerea sticlei constituie un alt aspect important. Pentru o izolatie termica buna se utilizeaza sticla low-e, care este de doua tipuri: hard si soft. Cea mai indicata in amenajarea unui geam termopan intr-un apartament este sticla low-e soft. Aceasta are un coeficient termic mai mic de 1.4, fata de 1.8 la sticla de tip hard. Sticla este tratata cu oxizi metalici spre zona calda (pe interiorul camerei), care asigura izolatia termica dorita si previne condensul.

Alegerea balamalelor la un geam termopan

Feroneria nu trebuie scapata din vedere. Este vorba, mai exact, de mecanismul de inchidere/deschidere, existand doua tipuri de balamale: statice si reglabile. Balamele statice pot fi utilizate la geamuri termopan de bucatarie sau baie. Este indicata alegerea unor balamale reglabile, deoarece au o durata de viata mai mare.

Izolarea fonica a unui geam termopan

Nu trebuie scapata din vedere nici izolarea fonica. O izolare fonica buna este asigurata de aplicarea unui gaz inert intre foile de sticla, pe piata, folosindu-se in prezent argonul.

In final, dupa ce ati luat o decizie in privinta geamului termopan pentru care optati, sa aveti in vedere ca firma pe care ati ales-o sa va ofere o garantie. De asemenea firma de termopane sa detina un certificat de calitate si toate acreditarile si autorizatiile conform normelor europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *