Aglomerarea spatiului din locuinta

Vorbim în general despre aglomerarea spatiului din locuinta. Omul isi aduna in jurul lui tot ce gaseste și se gandeste ca odata va fi bun pentru ceva. Daca pe vremea comunismului oamenii nu avea acces la multe, au inceput sa stranga toate acele lucruri de care exista prea putin posibilitatea de a avea nevoie si tocmai pentru asta reusesc sa adune mormanele de “lomuri”. Cei care am crescut in asemenea locuinte isi doresc ca al lor sa fie cat mai aerisita.

Daca cugetam putin poate ajungem la concluzia ca a arunca tot ceea ce este inutil este o idee minunata, problema e ca se decide doar și nu se materializeaza niciodata. Iar cu cat inaintezi în varsta cu atat mai mult te legi de ele.

Zic eu intr-un procent de 80% pastram lucruri vechi și nefunctionale sau nepurtabile: acele obiecte care sunt inlocuite cu ceva nou deoarece nu mai dau acelasi randament sau nu mai sunt la moda. Tot aici putem include acele obiecte pe care le vedem, ne plac, credem ca le vom folosi apoi le ascundem într-un dulap. Le putem compara cu serviciul de portelan doar pentru musafiri, setul de cesti de cafea doar pentru ocazii sau mileurile vechi.

  • Mormane de haine ascunse;
  • Aparate vechi neperformante;
  • Aparatele de fitness pe care le-am folosit doar la inceput;
  • Farfuriile care le scoatem odata pe an și apoi le depozitam din nou;
  • Mileuri vechi ca poate o să valoreze ceva mai incolo;
  • Bibelourile ca sunt frumoase dar de care are jumatate din bloc;
  • Masina de cusut de care nu s-au mai atins de 5 ani că poate o sa le trebuiasca;
  • Pantofi vechi ca sunt inca in stare buna si poate lei va trebui la rochia care o vor cumpara peste vreo 3 ani;

Dar oare merita să tinem o haina doar pentru acest motiv?

Nu cred, deoarece pastrand toate nu mai gasim cele care ne fac placere sa le purtam. Daca se strica frigiderul sau masina de spalat poate vom folosi cea veche. Dar merita sa ocupam jumatate din camera pentru a le pastra?

Merita sa mai ținem aparatele de fitness de care nu ne-am mai atins de un an, ca poate odata ne ambitionam? Mileurile si bibelourile pe care nu le mai poti vedea insa le pastrezi ca poate o sa valoreze ceva peste cativa ani? Pantofii vechi pastrati în pivnita de care deja uitasem?

Eu zic ca toate aceste lucruri ar trebui aruncate la gunoi sau donate ne-ar usura curatenia de primavara. Atunci când si natura incepe sa respire noi să fim îmbolborosite de mobila plina de obiecte si articole inutile? Mai bine ne usuram cautarile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *